Yllättävä Somero

Somero on maanmainio paikka asua missä elämänvaiheessa tahansa. 

Me somerolaiset olemme sitkeä ja notkea porukka jolla on rohkeutta tehdä asiat paremmin ja eri tavalla. Vannomme avoimuuden nimeen ja uskomme yhdessä tekemiseen sekä asukaslähtöiseen kehittämiseen.

 

Me lupaamme parhaan paikan hyvälle elämälle maaseudulla, lähellä Helsinkiä.

Jos etsit unelmiesi kotia maaseudulta, täällä saat eniten vastinetta rahoillesi.

Somero on mahdollisuus asua maalla, lähellä Helsinkiä, nauttien ison kaupungin palveluista pienen paikan hinnoilla.

Monta hyvää syytä valita Somero:

 #4

 

Todistetusti tyytyväiset asukkaat

Kysyimme asukkailtamme mitä he ovat tykänneet asua Somerolla. Valtaosa oli tyytyväisiä somerolaisuuteen ja tyytyväisiä oltiin erityisesti palveluiden sujuvuuteen, asiakaspalvelun ystävällisyyteen sekä terveys- ja kaupallisiin palveluihin. 

 #1

 

Vastinetta rahoillesi

30 m² yksiö Helsingin keskustasta vai 155 m² omakotitalo kaikilla herkuilla järvinäköalalla Someron keskustasta, palveluiden välittömästä läheisyydestä?

 #2

 

Keskellä kaikkea

Helsinkiin, Turkuun tai Tampereelle hurautat tunnissa ja 100 kilometrin säteeltä löydät "puoli Suomea", mm. satoja kauppakeskuksia ja kymmeniä ammattikouluja. 

 

 

 #3

 

Varaa valita

Somerolla on ison kaupungin valikoima ja pienen kunnan hinnat, oli kyse sitten asumisen palveluista, harrastuksista tai yrittämisestä. Meillä on todistetusti monipuolisin tarjonta Etelä-Suomen maaseudulla. 

 #5

 

Upea ja monipuolinen luonto

Somerolta löytyy yli sata järveä tai muuta vesialuetta, korpea, harjuja, kangasmetsiä, saven muovaamia notkoja, kallioita, soita, lakeuksia, vehreitä lehtoja - viljavia peltoja unohtamatta… Etelä-Suomen luontoa siis monipuolisimillaan ja parhaimmillaan! 

 #6

 

Huoleton päivähoito

Vaihtoehtoina ovat päiväkodit, perhepäivähoito sekä uusi avoin päiväkoti.

 

Somero on myös mukana 5-vuotiaiden maksuttomassa varhaiskasvatuskokeilussa.

 #7

 

Somerolisä

Maksamme lasten kotihoidon tuen kuntalisää, eli Somerolisää

100 - 250 € kuussa. 

 #8

 

Halpaa harrastamista

Täällä on ilmaiset salivuorot sekä muutenkin halpaa harrastaa, niistä syntyvillä säästöillä liikkuva perhe voi tehdä vaikka yhden lomareissun vuodessa!

 #9

 

Kyläkoulut, 
koulukampus vimpan päälle

Meiltä löytyy tunnelmallisia kyläkouluja sekä mm. vuonna 2018 valmistunut moderni Kiiruun koulukampus, josta löytyy yläkoulu, lukio ja Somero-opisto.

 #10

 

Tykätty uimahalli

Vielä uutuuttaan hohtavassa uimahallissamme vierailee väkeä kauempaakin, eikä syyttä: se on todella viihtyisä, eikä radoilla ole ruuhkia! 

 

 

 #11

 

Ruohokin on vihreämpää

Meiltä et löydä yhtäkään betonihelvettiä, vaan kaikkialla sinua ympäröi luonnon vehreys, myös keskustan kerros- ja rivitaloalueilla.

 #12

 

Maaseudun
parhaat palat

Somero on kappale kauneinta maaseutua. Täällä maalla on aito maaseudun rauha, lukuisia järviä ja puroja, puhdas ja raikas ilma sekä mukava ja rento tunnelma. Junteiksi emme kuitenkaan itseämme laske, olemme sen verran moderneja. 

 #13

 

Kaupungin parhaat puolet

Kaupungin palvelut ovat niin monipuoliset että kaikki tarvittava löytyy omalta paikkakunnalta: Mitä Somerolta ei löydä, sitä ei tarvita... Keskustan viihtyisät puistoalueet sekä väljä rakennuskanta tarjoavat  pakopaikan hetkiseenkin arkeen ja vilkkaalla kylänraitilla annat tylsyydelle kyytiä. 

 #14

 

Terveyspalvelut kunnossa

Meillä on oma terveyskeskus ja yksityinen hammaslääkäriasemakin löytyy. Hoitoon pääsee todella nopeasti eikä jonoja juuri ole.  

 #15

 

Kiitelty kirjasto

Kirjasto on yksi ylpeydenaiheemme. Sen valikoima sekä aineistokokoelma on uskomaton, ja kirjastonväki kehittelee koko ajan kaikkea uutta ja innovatiivista asiakkaidensa iloksi.

 #16

 

Naapuri morjestaa

Somerolla henki on hyvä ja puuhaa riittää. Naapurit morjestavat ja auttavat tarpeen vaatiessa - jopa mielellään.

 #17

 

Ei ruuhkia

Toisin kuin isoissa kaupungeissa, Somerolla voit asioida kiireettömästi ilman ruuhkia tai pysäköintiongelmia ja saat henkilökohtaista palvelua - hymy kuuluu hintaan. 

 #18

 

Tekemistä moneen makuun

Somerolla on myös valtava kattaus vapaa-ajan mahdollisuuksia: uimahalli, ratsastuskeskus, minigolf, elokuvateatteri, keilahalli, moottoriurheilurata, frisbeegolf... Kulttuuritapahtumia taas järjestetään satapäin, ja jokaiselle päivälle löytyy varmasti tekemistä - jos vain niin haluat.

 #19

 

Yrittäjän unelma

Somerolla yrittäjyys on vahvasti verissä ja meillä toimiikin n. 750 yritystä. Lisääkin mahtuu! Somerolla on ihanteellinen sijainti
rahtiliikenteen ja osaamiskeskusten keskiössä. Lisäksi kaupungin ketterä kehittäminen ja joustava päätöksen teko helpottavat yrittämistä. 

Tutustu tonttivalikoimaan